NAŠ TIM

GENERALNI DIREKTOR

Naš Generalni direktor i vlasnik je Mira Husremović, dipl.ing.arh. Rođena je 26.04.1962. godine u Zenici, a titulu diplomiranog inženjera arhitekture stekla je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u klasi 1985/1986. godina na Katedri za enterijere.

Svoje prvo radno iskustvo je stekla u projektantskoj kući «Prostor Inžinjering» d.o.o. Zenica na mjestu projektanta saradnika i samostalnog projektanta. Ono što je markantno iz tog perioda je rad na projektu stambenog kompleksa «Sunčana dolina 1» u naselju Crkvice. Ovaj projekat je bio inspiracija da se Kompanija odluči da investicioni objekat Kompanije bude upravo nastavakove priče i tako je nastao projekat «Sunčana dolina 2».

U sklopu kompanije, kao vlasnik i generalni direktor, stekla je veliko iskustvo na rukovodećoj poziciji, ali i na pozicijama vođenja gradilišta i Projekt Menadžmenta. S ponosom kažemo da je na našem čelu inženjer arhitekture sa položenim stručnim ispitom i preko trideset godina radnog iskustva na pozicijama vezanim za vođenje firme, projektovanje, nadzor, vođenje gradnje i Projekt Menadžmentu. Njena najbolja referenca je Uniprojekt, a ona je NAŠE zaštitno lice!

DIREKTOR PROIZVODNJE I OPERATIVNE JEDINICI

Naš Direktor proizvodnje i operativne jedinice je Elvir Smajić, Ma dipl.ing.građ. Rođen je 14.08.1977. godine u Zenici, gdje je završio srednjoškolsko obrazovanje i stekao titulu KV prodavača. Na njegov uspon u profesionalnoj karijeri smo najviše ponosni i želimo da upravo takva priča inspiriše mlade ljude i da formira politiku firme. Naš direktor proizvodnje je svoje prvo radno iskustvo stekao u svojoj 18-toj godini upravo u našoj Kompaniji i to u na mjestu nekvalifikovanog građevinskog radnika. Došao je da radi preko ljeta, a u suštini je zakoračio na put koji će u velikoj mjeri determinisati njegovu profesionalnu orijentaciju. Ubrzo po dolasku u kompaniju, shvatio je da je građevinarstvo poziv koji ga privlači. Svojim zalaganjem i vještinama stječe povjerenje poslodavca, a vrlo brzo i odlučuje se za nastavak školovanja, te prvo stječe zvanje kvalifikovanog rukovaoca građevinskih i pretovarnih mašina, zatim titulu građevinskog tehničara. Kompanija je prepoznala njegovu ambiciju i zalaganje i pratila ga tokom doškolovavanja. Tako je po stjecanju titule građevinskog tehničara imenovan u Šefa gradilišta/Poslovođu. Međutim, njegovo zalaganje i ambicija tu ne prestaje i 2010. godine završava i VI stepen – VŠ inženjer građevine na Univerzitetu «Džemal Bijedić» u Mostaru, a već 2014. godine stječe i titulu Bachelora građevinskih nauka na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku. Njegovu ambiciju u profesionalnom usavršavanju Kompanija prati i već 2010. godine imenuje ga za Šefa mehanizacije. Najveće zadovoljstvo nam je bilo kada je 2016. godine uspio okončati i Master studij na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku i steći zvanje Master diplomirani inženjer građevinarstva. Sada je u fazi završavanja Stručnog ispita,a nagrada za njegov trud je došla – imenovan je za Direktor proizvodnje i operativne jedinice u kompaniji za koju je došao raditi sasvim slučajno i stekao zavidno radno iskustvo u građevinarstvu od preko 20 godina. On je dokaz da je uz trud, volju i zalaganje sve moguće. Čast i zadovoljstvo je imati ovakvog čovjeka u našem timu.

ASISTENT GENERALNOG DIREKTORA

Na mjestu Asistenta Generalnog direktora u našoj Kompaniji je Mia Husremović, Ma dipl.ing.arh.Rođena je 30.03.1988. godine u Zenici, a titulu Master diplomirani inženjer arhitekture stekla je na Arhitektonski fakultet u Sarajevu na Katedri za teoriju i historiju arhitekture–Zaštita graditeljskog naslijeđa 2012. godine. Vrijeme provedeno na fakultetu dopunjavala je volonterskim radom u našoj Kompaniji u sklopu Ugovora o stipendiranju i stekla iskustvo u segmentu pripreme i planiranja gradilišta, kao i u segmentu projektovanja. Po završetku fakulteta odlučila se da nastavi raditi u našoj Kompaniji, ali se opredijelila i za nastavak obrazovanja i usavršavanje u oblasti savremenih tokova urbanizma, na III ciklusu (doktorski studij) na istom fakultetu. Prilikom pauze između studija II ciklusa i početka doktorskih studija usavršavanje nastavlja i završava FIDIC 2013 Young Professionals Management Training Programme, te u Barceloni dobija certifikat po bijeloj knjizi i osnovama vođenja, organizacije i stvaranja tvrtki. Osim toga, pohađala je i FIDIC-ov “Sustainable Development and the Built Environment” seminar, te posjeduje certifikat o položenom ispitu iz oblasti zaštite okoline i održive gradnje. Kako je počela, tako je i nastavila – Zaštita naslijeđa postaje njena zadaća - cjelokupno obrazovanje, a i radno iskustvo, je proteklo, i protiče, pod budnim okom obitelji.  Dolazi iz obitelji s tradicijom inženjerskog profesionalnog opredjeljenjau kojoj je djed inženjer građevine, kao i otac, a majka inženjer arhitekture. Svo radno iskustvo stječe u obiteljskoj kompaniji, a samim tim osjeća i punu odgovornost za taj posao, kao i nužnost apsolutne odanosti.Svojih 5 godina radnog staža provela je na poslovima Koordinatora projekata, Inženjera kontrole kvalitete proizvoda, Nabavke materijala, Proračuna vrijednosti investicija, a u zadnje vrijeme i Projekt Menadžera. Ova mlada arhitektica s položenim stručnim ispitom i zaokruženim radnim iskustvom i obrazovanjem na poljima projektovanja, nadzora, inženjera u izvođenju radova, urbanizma i Projekt Menadžmenta Vam može pomoći da svoje ideje uskladite s modernim tokovima u oblastima arhitekture, urbanizma i građevinarstva i tu je za Vas.

PROJEKTANT

Na mjestu Projektanta u našoj Kompaniji radi Nedim Krkalić, dipl.ing.arh. Rođen je 12.09.1977. godine u Foči. Titulu diplomiranog inženjera arhitekture stječe 2006. godine na Arhitektonski fakultet u Sarajevu. Kao projektant i nadzor, prije nego je postao dio našeg tima, radio je u Projektnom birou «Bostjančić» d.o.o. Zenica, Projektnoj kući Javno preduzeće «Za projektovanje I prostorno uređenje grada Zenice» Zenica, te Javnom preduzeću «Zenica – Stan» d.o.o. Zenica. Godine 2009. priključio se našem timu kao projektant saradnik, a kasnije i samostalni projektant.  Za vrijeme svog radnog iskustva, od preko 11 godina, radio je na izradi mnogih velikih Projekata, a u Kompaniji je svoje iskustvo proširio i u oblasti izvođenja građevinskih i građevinsko-zanatskih radova i to na pozicijama Inžinjera kontrole kvalitete, Voditelja gradnje, te pripremi i praćenju gradilišta. Kao samostalni projektant s položenim stručnim ispitom i višegodišnjim iskustvom tu je za Vas da Vam pomogne da što bolje svoje snove učinite realnim.

ELEKTRO TEHNIČAR – RAZRADA PROJEKATA I KONTROLA KVALITETA

U našem timu svoje mjesto ima i elektrotehničar, a to je Nebojša Kisić, el.tehn. Rođen je 14.04.1959. godine u Zenici, gdje je i završio svoje srednjoškolsko obrazovanje i stekao titulu elektrotehničara. Svoje višegodišnje radno iskustvo je stekao u Željezari „Zenica“ Zenica, Kompaniji «RMK Inženjering» Zenica, te preduzeću «El & P Inženjering» d.o.o. Zanica,na poslovima projektovanja (razrada) i nadzora (asistent inženjeru) na instalacijama jake i slabe struje. Dio našeg tima je postao 2009. godine i od tada radi kao projektant – razrada inženjeru elektrotehnike (s kojim imamo potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji) i vrši kontrolu izvedenih radova na elektroinstalacijama. Svoje višegodišnje iskustvo i neumorno praćenje savremenih trendova u polju slabe i jake struje poklanja Vama, u želji da na najbolji mogući način opremi prostor i prilagodi ga Vašim potrebama.

POSLOVOĐA – ŠEF GRADILIŠTA ​

Na poslovima poslovođe – šefa gradilišta su raspoređena dva tehničara s višegodišnjim iskustvom u oblasti vođenja gradilišta: Fikret Muslić, građ.tehn. i Branislav Hudi, građ.tehn.

Fikret Muslić, građ.tehn.rođen je 30.12.1966. godine u Zenici, gdje je završio srednjoškolsko obrazovanje i stekao titulu građevinskog tehničara. Svoje daljnje profesionalno usavršavanje nastavljau firmi «Izgradnja Invest» d.o.o. Zenica na mjestu rukovodioca gradilišta, te u firmi «Širbegović Inžinjering» d.o.o. Gračanica, na mjestu rukovodioca gradilišta, u kojima je stekao veliko iskustvo na izgradnji javnih objekata – škola. Za vrijeme svog radnog iskustva u firmi«Širbegović Inžinjering» d.o.o. Gračanica razvio je i komunikativne i rukovodilačke vještine u sferi rada sa strancima, s činjenicom da je bio jedan od šefova gradilišta pri izgradnji osnovnih škola za Japanskog izvođača radova. Dio našeg tima postaje 2005. godine i u našoj Kompanije je nastavioraditi kao poslovođa – šef gradilišta pri izvođenju radova i to: izgradnji, rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji mnogih javnih i stambenih objekata. Prošle godine je u našoj Kompaniji imao zadovoljstvo ponovo sresti neke stare poznanike s projekta izgradnje osnovnih škola za Japanskog izvođača radova, kao dio stručnog štaba naše Kompanije prilikom izvođenja radova sanacije na pojedinim školama, te obnoviti i unaprijediti vještine stečene na tom projektu. Svoje radno iskustvo od preko 27 godina spreman je podijeliti s Vama i pomoći da izvođenje građevinskih i građevinsko - zanatskih radova protekne besprijekorno.

Branislav Hudi, građ.tehn. sa položenim stručnim ispitom rođen je 07.11.1960. godine u Zenici, gdje je završio i svoje srednjoškolsko obrazovanje i stekao titulu građevinskog tehničara. Svoje radno iskustvo je stekao u SOUR «Izgradnja» ZenicaLuka Ploče – «Gradnja» d.o.o. i «Borovac» Metkovići gdje je radio na poslovima voditelja gradnje – poslovođe. Kao pojačanje našeg tima dolazi u julu 2017. godine i od tada radi za našu Kompaniju kao poslovođa – šef gradilišta. Našoj Kompaniji je dao novi uvid u prakse u građevinarstvu iz Hrvatske, gdje je radio na istim pozicijama. Kod nas nije dugo, međutim pokazao se kao timski igrač, odgovoran i spreman Klijentu posvetiti onoliko vremena koliko je potrebno, te još malo gratis od njega. On je tu za Vas da pomogne da Vaše želje budu realizovane.

ADMINISTRACIJA

Možda nisu direktni učesnici u kreiranju proizvoda, ali su tu da pruže podršku u sferi prava i ekonomije, kako Kompaniji, tako i Klijentima. Naše Maja Karać, dipl.ecc. i Nermina Musić, dipl.pravnik, djevojke «iza kulisa» osigurat će da sve protekne u najboljem redu i u skladu s Zakonskim okvirima.

Maja Karać, dipl.ecc. je rođena 27.04.1987. godine u Zenici gdje je završila srednjoškolsko obrazovanje u Srednjoj ekonomskoj školi u Zenici. Titulu diplomiranog ekonomiste je stekla na Ekonomskom fakultetu u Zenici 2010. godine na odsijeku za Računovodstvo i Revizorski menadžment. U 2011. godini je odradila pripravnički staž u firmi «KTK» Visoko. Nakon toga je uletjela u kolotečinu mladih ljudi u potrazi za poslom. Iznenadni poziv iz naše Kompanije da dođe na razgovor je dobila 2014. godine. Nakon kratkog razgovora shvatili smo da smo našli stalnog člana tima koji bi radio na ekonomskim poslovima i tako, na naše veliko zadovoljstvo, Maja počinje raditi za našu Kompaniju kao Referent za ekonomsko i finansijsko poslovanje. Maja trenutno završava obuku za samostalnog računovođu, a kod nas radi pod mentorskom palicom Sandre Muhić, dipl.ecc. (samostalni računovođa) i Edina Muhića, dipl.ecc. (revizor)uposlenika partnerske kompanije «Računovodstvo» d.o.o. Zenica s kojima imamo Ugovor o poslovnoj saradnji.

Nermina Musić, dipl. pravnik je rođena 02.09.1984. godine u Zenici, gdje je završila Srednju medicinsku školu. Po završetku srednje škole zaposlila se kao medicinska sestra u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi Poliklinika «Dr. Šabić» d.o.o. Zenica. Paralelno s radom studirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu i stekla zvanje diplomiranog pravnika 2010. Godine. Pripravnički staž je odradila u Općinskom sudu u Zenici, a osim toga je praksu radila i u Kantonalnom Tužilaštvu Zenica i Zemljišno – knjiškom uredu Općinskog suda u Zenici. Od 2015. godine je stalni član našeg tima kao Sekretar Kompanije – službenik za opšte i pravne poslove. U opus svog djelovanja osim opštih i pravnih poslova u sklopu naše Kompanije radi i poslove HRa Kompanije. Naša Nerma će se pobrinuti da sve «ide po Zakonu», a ako budete trebali «umjetno disanje», opet Vam može pomoći!

OSTALI UPOSLENICI

Ostali uposlenici naše Kompanije nikako ne mogu biti zanemareni. To je skupina od 30-tak ljudi koja postoji kako bi Vaše vizije i naše crteže pretočila u stvarne objekte. To su ljudi različite kvalifikacione strukture koji predstavljaju stvarni pogon naše Kompanije. Oni možda nisu pojedinačno predstavljeni, ali predstavljaju nezamjenjivu kariku u našem poslovanju.